Nieuwsarchief

Bijeenkomst psycho-educatie bij kinderen met TOS

In januari was er een bijzondere bijeenkomst. Professionals van verschillende organisaties die met kinderen en jongeren met TOS werken, kwamen bij elkaar. We wilden graag onze ervaringen en kennis delen over de psycho-educatie van kinderen met TOS. Neeltje van den Bedem en Shareen Kalicharan waren er ook vanuit het onderzoek EmoTOS.

Het doel van de bijeenkomst was te bedenken hoe we kinderen met TOS kunnen helpen bij het nadenken over zichzelf. Ook wilden we weten welke kennis en materialen er al zijn én wat er nog mist. Het heeft geen zin als alle organisaties hun eigen projecten opzetten. We willen de kennis en materialen delen zodat er een goed aanbod komt voor alle kinderen met TOS. Ook met EmoTOS gaan we hier aan bijdragen.

Een mooi voorbeeld van psycho-educatie, is het boek SpraakTaal van Jet Isarin en de stichting SpraakSaam. Met dit boek kunnen jongeren met TOS nadenken over wie ze zijn en hoe hun TOS hen beïnvloedt. Jet is nu bezig met een tweede deel van dit boek voor kinderen in de basisschool leeftijd. We hebben meegedacht over de inhoud en vorm van dit nieuwe boek. Er zullen nog meer bijeenkomsten volgen om de plannen uit te werken. Dus wordt vervolgd!

  maart 2015