Welkom bij ons onderzoek naar emoties bij jongeren in Nederland en Maleisiƫ

Emoties bij jongeren

Emoties spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven, ook in dat van jongeren. Het omgaan met  emoties, in het bijzonder met boosheid, is een vaardigheid waarvan het in het algemeen belangrijk wordt gevonden dat jongeren zich deze eigen maken. We doen onderzoek naar de ervaringen die middelbare scholieren in verschillende delen van Nederland hebben met agressie, vriendschap en het omgaan met emoties. 

Onderzoek

In dit onderzoek zijn al bij meer dan 1400 jongeren in MaleisiĆ« vragenlijsten afgenomen. Dat gaan we nu ook in Nederland doen. Dit najaar (2015) zullen ook op Nederlandse middelbare scholen vragenlijsten afgenomen gaan worden. We hopen zo meer te weten te komen waar verschillende emoties vandaan komen en wat de invloed is van cultuur op emoties en gedrag bij jongeren.   

In Nederland zijn we daarom nu ook hard op zoek naar middelbare scholen die willen meewerken met ons onderzoek. Dus kent u iemand die werkt op een middelbare school of werkt u zelf op een middelbare school en zou uw school mee willen werken dan kunt via het contact-tabblad contact met ons opnemen voor meer informatie. Dit stellen wij heel erg op prijs!

Tot nu toe

We hebben inmiddels al bij 300 Nederlandse leerlingen de vragenlijsten af kunnen nemen: het Vrijzinnig Christlijk Lyceum in Den Haag, het Driestar college in Leiden en het CSG Liudger in Drachten. We zijn deze scholen, hun leerlingen en ouders heel erg dankbaar voor hun medewerking!
Het onderzoek is nog in volle gang en we zijn nog steeds hard op zoek naar middelbare scholen om mee te werken aan ons onderzoek.